Προσαρμογόνα βότανα Ένα από τα μυστήρια της φύσης!


Προσαρμογόνα βότανα  Ένα από τα μυστήρια της φύσης!

Ένα πολύτιμο συστατικό του ganoderma lucidum είναι τα τριτερπένια, μία κατηγορία των οποίων αποτελούν τα γανοδερικά οξέα. Τα γανοδερικά οξέα μειώνουν την πίεση του αίματος καθώς και την LDL-χοληστερόλη. Μελέτες έχουν δείξει πως τα οξέα αυτά ανακουφίζουν από τις κοινές αλλεργίες, παρεμποδίζοντας την απελευθέρωση ισταμίνης, βελτιώνουν τη διαθεσιμότητα του οξυγόνου, καθώς και τη λειτουργία του ήπατος. Τα τριτερπένια είναι πολύ πικρά στη γεύση και το γεγονός αυτό χρησιμοποιείται σαν μέτρο καθορισμού της περιεκτικότητάς τους στο προϊόν.
Ένα από τα μυστήρια της φύσης είναι τα προσαρμογόνα βότανα. Πρόκειται για βότανα τα οποία προσφέρουν στον οργανισμό ακριβώς αυτό που χρειάζεται τη δεδομένη στιγμή. Για παράδειγμα, ένα προσαρμογόνο κατάλληλο για την αρτηριακή πίεση, μειώνει τα επίπεδά της στους υπερτασικούς, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αυξήσει την τιμή της σε άτομα με χαμηλή πίεση. Αντίστοιχα, ένα προσαρμογόνο που ενδείκνυται για την καταπολέμηση της χοληστερίνης, είναι ικανό να αυξήσει την «καλή» χοληστερόλη, χωρίς παράλληλη αύξηση της «κακής».
Μόνο 300 βότανα έχουν αναγνωριστεί στη φύση ως προσαρμογόνα (βότανα), με κορυφαίο το Ganoderma Lucidum , το οποίο βοηθά τόσο το ανοσοποιητικό, όσο και το νευρικό σύστημα, το καρδιαγγειακό και στην χοληστερόλη, την παχυσαρκία, το σάκχαρο, την εμμηνόπαυση και αρθρίτιδα, την υπέρταση και υπόταση, τις αλλεργίες και το άσθμα, και τέλος δυναμώνει και ενισχύει τον οργανισμό για να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα. Στοιχεία που σχετίζονται με την δράση του Ganoderma Lucidum, αναφέρονται αναλυτικά στην διεθνή βιβλιογραφία και υποστηρίζονται με πολλές κλινικές μελέτες.
Πηγή άρθρου: Α.Π.Θ. ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ
..

 .. Κοινοποιήστε την καταχώρηση που μόλις διαβάσατε αν θεωρείτε ότι πρέπει να την πληροφορηθούν και οι φίλοι σας με την βοήθεια της πιο κάτω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης ..
Νεότερη Παλαιότερη